Categorie: "Algemeen"

De geschiedenis van Abdij Rolduc door de eeuwen heen

Algemeen, Exposities Reageer... »
In 1104 verscheen in het Land van Rode de jonge priester, Ailbertus van Antoing met zijn twee broers. Zij wilden een ascetisch leven in volstrekte armoede leiden. Van Graaf Adelbert van Saffenberg uit Mayschoß aan de Ahr en eigenaar van de burcht van… meer »

TROUVAILLE

Algemeen, Exposities Reageer... »
"Trouvaille" : knappe vondst (vooral op artistiek gebied) - ontdekking - (be)vinding. Een "trouvaille" (een ongezochte vondst) kan aan de basis liggen van vernieuwing, een verrassende ontwikkeling of een (op toeval berustende) baanbrekende ontdekking… meer »

De wereld van de kunsten en de geld-logica...

Algemeen Reageer... »
Zowat elk domein van de samenleving krijgt met de logica van de winst te maken, zelfs sectoren die er hun handelsmerk van hebben gemaakt kritisch naar die samenleving te kijken. Zo organiseren zeer succesvolle moderne kunstenaars een schaarste op de… meer »

L'art pour l'art

Algemeen Reageer... »
De filosoof Immanuel Kant introduceerde tegen het einde van de 18e eeuw het begrip l’art pour l’art; kunst om de kunst. Daarmee wilde hij te zeggen: kunst is geen middel, maar het doel zelf. Kunst is er volgens hem niet om uitdrukking te geven aan iets… meer »

Inspiratie van een kunstenaar

Algemeen, Exposities Reageer... »
Waar haalt een kunstenaar zijn inspiratie vandaan? Soms is dat duidelijk van de titel van het werk af te leiden. “La Mer” van Debussy verwijst duidelijk naar de zee. “Le dejeuner sur l’Herbe” van Manet is gebaseerd op een ondeugende picknickscène. Waar… meer »
Contact / Help. ©2017 by Theo Solberg. blogging software / low cost web hosting.
Design & icons by N.Design Studio. Skin by Tender Feelings / Skin Faktory.