Categorie: "Algemeen"

De Limburgse Kunstkring en "De Bende in de Suisse"

Algemeen Reageer... »
De Limburgse Kunstkring is in 1910 opgericht. Het doel was het stimuleren van de belangstelling voor kunst o.a. door het organiseren van tentoonstellingen en lezingen. Hotel de Suisse op het Vrijthof in Maastricht was de locatie waar vanaf de oprichting… meer »

De geschiedenis van Abdij Rolduc door de eeuwen heen

Algemeen, Exposities Reageer... »
In 1104 verscheen in het Land van Rode de jonge priester, Ailbertus van Antoing met zijn twee broers. Zij wilden een ascetisch leven in volstrekte armoede leiden. Van Graaf Adelbert van Saffenberg uit Mayscho▀ aan de Ahr en eigenaar van de burcht van… meer »

TROUVAILLE

Algemeen, Exposities Reageer... »
"Trouvaille" : knappe vondst (vooral op artistiek gebied) - ontdekking - (be)vinding. Een "trouvaille" (een ongezochte vondst) kan aan de basis liggen van vernieuwing, een verrassende ontwikkeling of een (op toeval berustende) baanbrekende ontdekking… meer »

De wereld van de kunsten en de geld-logica...

Algemeen Reageer... »
Zowat elk domein van de samenleving krijgt met de logica van de winst te maken, zelfs sectoren die er hun handelsmerk van hebben gemaakt kritisch naar die samenleving te kijken. Zo organiseren zeer succesvolle moderne kunstenaars een schaarste op de… meer »

L'art pour l'art

Algemeen Reageer... »
De filosoof Immanuel Kant introduceerde tegen het einde van de 18e eeuw het begrip l?art pour l?art; kunst om de kunst. Daarmee wilde hij te zeggen: kunst is geen middel, maar het doel zelf. Kunst is er volgens hem niet om uitdrukking te geven aan iets… meer »
Contact / Help. ©2019 by Theo Solberg. CMS with Bootstrap.
Design & icons by N.Design Studio. Skin by Tender Feelings / Skin Faktory.