Categorie: "Exposities"

De geschiedenis van Abdij Rolduc door de eeuwen heen

Algemeen, Exposities Reageer... »
In 1104 verscheen in het Land van Rode de jonge priester, Ailbertus van Antoing met zijn twee broers. Zij wilden een ascetisch leven in volstrekte armoede leiden. Van Graaf Adelbert van Saffenberg uit Mayscho▀ aan de Ahr en eigenaar van de burcht van… meer »

Mariapark

Exposities Reageer... »
Het Mariapark in Sittard, een complex bestaande uit vier vleugels om een pandhof uit de 19e eeuw (1891) naar een ontwerp van J. Kayser, diende als rust- en verblijfplaats voor pelgrims. Het werd gebouwd als pandhof in donkerrode baksteen en geglazuurde… meer »

TROUVAILLE

Algemeen, Exposities Reageer... »
"Trouvaille" : knappe vondst (vooral op artistiek gebied) - ontdekking - (be)vinding. Een "trouvaille" (een ongezochte vondst) kan aan de basis liggen van vernieuwing, een verrassende ontwikkeling of een (op toeval berustende) baanbrekende ontdekking… meer »

Inspiratie van een kunstenaar

Algemeen, Exposities Reageer... »
Waar haalt een kunstenaar zijn inspiratie vandaan? Soms is dat duidelijk van de titel van het werk af te leiden. ?La Mer? van Debussy verwijst duidelijk naar de zee. ?Le dejeuner sur l?Herbe? van Manet is gebaseerd op een ondeugende picknickscŔne. Waar… meer »

'IN LIMBURGS LICHT'

Exposities Reageer... »
In Limburgs licht is de titel van de kunst die momenteel de expositieruimte van gemeentemuseum Het Land van Thorn siert. Een viertal Limburgse kunstenaars; Jos Solberg, Helma Cauberg, Truus Houben en Monique Lipsch laten bij de bezoekers een indruk… meer »
Contact / Help. ©2019 by Theo Solberg. b2evolution CCMS.
Design & icons by N.Design Studio. Skin by Tender Feelings / Evo Factory.